Strategisk sundhed er når virksomheden sætter sig det mål at have fysisk og mentalt sunde medarbejdere – og at virksomheden påtager sig ansvaret for dette, ved at investere tid og ressourcer i at styrke medarbejdersundheden – i arbejdstiden.
Gør man det rigtigt, så peger erfaringer på, at for hver krone man investerer, der får man 2-5 kr. igen…
At skabe tid til træning i arbejdstiden og at betragte det som en strategisk prioritet, betyder, at virksomheder skal gribe sundhedsfremme an på en anden måde, end de er vant til. I stedet for at have afgrænsede sundhedstilbud, skal man i stedet tænke på sundhedsfremme, som en naturlig del af virksomhedens drift og langsigtede prioritering
Virksomheder der lykkes med strategisk sundhed:
- Satser på forebyggelse og har programmer på plads, i og uden for arbejdstiden, der trækker de ansattes sundhed i den rigtige retning.
- For de medarbejdere der har konkrete problemer er der personlig støtte og individuelle løsninger. Herunder en avanceret forståelse for at lave lokale tilpasninger, så den berørte medarbejder kan blive i virksomheden og på arbejdsmarkedet.
- Der er organisatorisk og ledelsesmæssig opbakning til at styrke medarbejdersundheden i arbejdstiden og til at betragte tiltagene som vigtige investeringer.
- Har sikret sig medarbejdernes engagement og involvering, fordi medarbejderne har været involveret tidligt i processen og har haft afgørende indflydelse på detaljerne i de tiltag virksomheden implementerer.