HRV Biofeedback - HeartMath metoden

Jeg er certificeret HeartMath® kliniker, hvilket er en uddannelse for sundhedsprofessionelle, hvor man lærer at undervise i og anvende selv-reguleringsteknikker i det terapeutiske arbejde. På mange måder kan man sige at det er Østens visdom der møder den vestlige teknologi. Formålet er er styrke evnen til at tage kontrol over vores egen fysiske og følelsesmæssige tilstand.

Teknikkerne beror på måling af interaktionen mellem hjerte og vores nervesystem, hvor man via feedback på en computerskærm lærer at kontrollere sin stress og forandre sin følelsesmæssige tilstand, ved at anvende sit åndedræt og skifte følelsesmæssigt fokus. Du lærer simple men meget effektive strategier til at sænke dit stressniveau og forandre din følelsesmæssige tilstand eller humør, så du kan skifte fra at være i en energi-drænende til at være i en energi-opbyggende tilstand, at dæmpe din stress eller f.eks. at stoppe et begyndende angstanfald. 

Denne parasympatiske forbindelse mellem hjertet og hjernen er en af de vigtigste kommunikationsveje i menneskekroppen og har stor betydning for vores sundhed, velvære og evne til at berolige os selv. En sund parasympatisk kommunikationsvej er som en travl informations-motorvej med en enorm informationsudveksling mellem hjernen og kroppen. Stress, usund livsstil eller sygdomme kan beskadige motorvejen med det resultat, at udvekslingen af information bliver stærkt reduceret. Enhver reduktion af den parasympatiske informationsstrøm øger risikoen for sygdom, hæmmer helingsprocesser i kroppen og reducerer vores personlige modstandskraft.

Det er derfor nyttigt at træne den parasympatiske hjerte-hjerneforbindelse systematisk, hvilket jeg er uddannet til at undervise dig i. De fleste patienter oplever markante forbedringer i deres evne til at tøjle stresss eller angst, allerede efter 5-6 sessioner – Samtidig med at de oplever sig styrket i at kunne tage kontrollen tilbage, fordi de har lært at bruge et redskab de altid har ved hånden – sig selv.

Jeg arbejder med en kombination af kognitiv terapi og HeartMath metoden og de fleste oplever allerede ved første session at de rent faktisk er i stand til at berolige sig selv og at de kan reducere deres stresssymptomer.

HeartMath metoden sigter målrettet mod at få løst op for det fastlåste nervesystem og HeartMath metoden er en moderne, vestlig og videnskabelig testet metode mod stress, angst og depression. Øvelserne kan udføres hvor som helst og når som helst – Og som med mange andre gode ting i livet, så bliver man belønnet for sin indsats. Jo mere du træner, des mere får du ud af det.

HeartMath metoden adskiller sig fra mindfulness og traditionel meditation, hvor man ofte skal sidde og betragte de tanker man kæmper så meget med, ikke fordi der er noget galt med de metoder – Det her er bare anderledes. I stedet skal du f.eks. tænke på noget der gøre dig glad, så øvelserne opleves som virkelig rare.

Behandlingen virker kun, hvis du er indstillet på at øve dig hjemme, imellem samtalerne. Det betyder, at du skal afsætte 2 x 10 minutter til træning af HeartMath daglig og være villig til at integrere små ændringer i din hverdag. De fleste oplever dog de små pauser som meget befriende og de bliver meget hurtigt en del af din dagligdag.

Herunder er her to gode videoer som hver for sig forklarer lidt mere

Har du stress så tag kontakt i dag!

Kontakt
  Stormpsykologi
  v/ Peter W. Carlsen

  Bækvangen 22
  8530 Hjortshøj

  W: stormpsykologi.dk
  E: info@stormpsykologi.dk
  Mob: +45 53 34 56 35